Elektronik para şirketi Vepara sanal POS çözümünü duyurdu
Ağustos 2022’de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından lisanslanan elektronik para ve ödeme kuruluşu Vepara, sanal POS ve dijital cüzdan gibi 360 derece ödeme çözümleriyle faaliyetlerine başladı.
Son yılların en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olan e-ticaret, kartlı ödeme alışkanlıklarında da değişikliğe yol açtı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan veriler, 2022 yılında online kartlı ödemelerin fiyatının yüzde 126 arttığını ortaya koydu. İnternet alışverişlerinde kartlı ödemelerin toplam kartlı ödemeler içindeki payı yüzde 26 olarak açıklandı. Online ödemelere yönelik artan talep, üye işyerlerine online ödeme çözümleri sunan ödeme kuruluşları arasındaki rekabeti de artırmıştır.
2022 yılının prestijiyle TCMB’den lisans alan ve 2023 yılında faaliyetlerine başlayan iki şirketten biri olduklarına işaret eden Vepara CEO’su Volkan Üstün, “Daha esnek ödeme altyapıları ve hem son kullanıcılara hem de üye işyerlerine finansal çözümler… İşletmeleri birden fazla banka ile anlaşma yapma yükünden kurtaran sanal POS oldu.”
2022 YILINDA ONLİNE ÖDEME HACMİ 1,2 MİLYAR TL
BKM verilerine göre 2021 yılında 454,5 milyar TL civarında olduğu bilinen online kartlı ödeme tutarı, 2022’de 1,2 trilyon TL’yi aştı. Yaşanan büyümenin e-ticaretin her büyüklükteki işletme tarafından benimsenmesi ve Son kullanıcıların online alışverişin rahatlığına alıştığını dile getiren Volkan Üstün, “Avrupa’da her 5 ödemeden biri online olarak yapılıyor. Günümüzde kullanıcılar, seçtikleri herhangi bir işletmeden daha fazla ödeme seçeneği sunan farklı bankaları tercih ediyor, destek vermesini bekliyor.” programlarına özel taksit imkanları ve online alışverişte güvenilir bir ödeme altyapısı sunmaktır.İşletmelerin bu taleplere cevap verecek kapsamlı bir ödeme altyapısı kurabilmeleri için bankalarla tek anlaşma yapmaları gerekmektedir.İşte burada sanal POS çözümü devreye giriyor. tüm kart programları için fırsat, tek bir ödeme aracı kullanılarak elde edilebilir
TEK BİR ENTEGRASYON İLE HIZLI ÖDEME BAŞLAMA FIRSATLARI
Geliştirdikleri sanal POS çözümünün tüm kart programlarına taksit imkanı sağlayabildiğine işaret eden Üstün, “Yeni bir çalışma olmasına rağmen yüzde 100’e yakın başarı oranı yakaladığımız sanal POS altyapımız, işletmelere tek entegrasyon ile online ödeme almaya başlama imkanı.Opencard, WooCommerce, Magento, PrestaShop, Vepara Sanal POS gibi altyapılar ile kolayca entegre edilerek ödeme ekranlarını kullanıcı dostu arayüzü ile dakikalar içinde üye işyerlerine sunar.Üye işyerleri tüm ödeme süreçlerini takip edebilir tek bir panelden tek elektronik tablo belgesi kullanarak toplu para da gönderebiliyor.Kart saklama özelliğimiz, özellikle müşterilerinden dönemsel ödeme almak isteyen firmalar için onu rakiplerinden ayıran çözümlerden biri olarak öne çıkıyor.”
“EN ÇOK TERCİH EDİLEN FİNTECH ŞİRKETLERİNDEN BİRİ OLMAYA HEDEFLENİYORUZ”
Sanal POS ürününde entegrasyon ücreti ya da aidat gibi sürpriz ücretlerin bulunmadığına dikkat çeken Volkan Üstün, “Ciro fark etmeksizin her üye iş yeri rekabetçi kurul oranları ile Vepara sanal POS çözümünden yararlanabilir. Tüm ödemeler buradan yapılır. altyapısı ertesi gün üye iş yerinin hesabına aktarılır.”
Türkiye’nin en çok tercih edilen fintech şirketlerinden biri olmayı hedeflediklerini vurgulayan Volkan Üstün, değerlendirmelerini şu ifadelerle tamamladı:
“Önümüzdeki dönemde ticari müşteriler için de Android tabanlı, düşük maliyetli ve yüksek teknolojili ödeme çözümleri sunacağız. Ayrıca lisanssız cüzdan-as-a-service çözümleri de sunacağız.Bununla birlikte dijital cüzdanlar üzerinden ödeme almak isteyen firmalara alt yapı sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.Deneyimli, genç ve dinamik ekibi ve kullanıcı isteklerini her zaman ön planda tutan yaklaşımı ile Vepara, gelecekte açık bankacılık ve finansal hizmetler alanında lider şirketlerden biri olacaktır.”